دستور پخت خاچاپوری
خاچاپوری غذای سنتی و بسیار محبوب مخصوص کشور گرجستان است. خاچاپوری به روش های مختلفی پخته می شود. در شکل متداول آن، نان از وسط شکاف داده می شود و داخل آن را با پنیر، تخم مرغ و مواد دیگری پر می کنند.
بر اساس بررسی انجام شده در سال ۲۰۰۹ در گرجستان ۸۸ درصد از مردم این کشور خاچاپوری را به پیتزا ترجیح می دهند. جالب است بدانید این غذا بین افراد سالمند و مردها طرفداران بیشتری دارد. علاوه بر گرجستان خاچاپوری در کشورهای شوروی سابق و روسیه هم طرفدار دارد، در ارمنستان یک غذای خیابانی محبوب است.
مواد لازم
آرد: ۳۰۰ گرم
خمیر مایع: ۵ گرم
نمک: ۲ الی ۳ گرم
شکر: ۳۰ گرم
آب: ۱۰۰ گرم
شیر: ۱۰۰ گرم
تخم مرغ: ۲ عدد
پنیر فتا: ۸۰ گرم
پنیر موتزارلا: ۱۵۰ گرم
روغن: ۵۰ گرم
دستور پخت
غذای امروزمان خاچاپوری از دو بخش تشکیل می شود. بخش اول تهیه خمیر یا پایه نان است.
ابتدا آرد را به یک ظرف بزرگ انتقال می دهید در ادامه خمیر مایه، شکر و نمک را اضافه می کنید شروع کنید کاملا آرد، نمک، خمیر مایه و شکر را کاملا مخلوط کنید حالا آرام آرام شیر را اضافه می کنید و مخلوط کردن را همچنان ادامه می دهید نوبت به افزودن آب می رسد و شروع می کنید مرتب خمیر را ورز می دهید.
خمیر را روی تخته کار قرار بدهید و همچنان ورز دادن را ادامه بدهید این یکنواختی و البته نداشتن ترک یکی از نشانه آمادگی اولیه خمیر خواهد بود. یک ظرف مناسب و تمیز را انتخاب کنید یک کوچولو آرد کف آن بریزید و خمیر را داخل آن بگذارید حدودا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به خمیر استراحت بدهید استراحت اولیه خمیر خاچاپوری به اتمام رسید مجددا آن را روی تخته کار برگردانید و ادامه کار.
یک مقدار آن را صاف کنید حالا مقداری روغن زیتون اضافه کنید و به این شکل آن را جمع کنید شروع کنید مرتب آن را ورز دهید حالا خمیر را به این صورت جمع کنید و آن را کاملا ببندید مجددا داخل کاسه یا ظرف مناسب بگذارید حالا سطح ظرف را کاملا بپوشانید تا به هیچ عنوان هوایی وارد خمیر نشود فاصله ای که خمیر استراحت می کند وقت را از دست نمی دهیم برویم لایه روی خاچاپوری را آماده کنیم.
از پنیر فتا شروع می کنیم و به این صورت آن را تقریبا له کنید حالا پنیر موتزارلا رنده شده، مقداری شیر و کمی هم نمک و حالا کلیه مواد را با همدیگر مخلوط کنید. استراحت خمیرمان به پایان رسیده حالا خمیرتان را به دو چانه هم اندازه تبدیل کنید یکی از چانه ها را روی تخته کار قرار بدهید و شروع می کنیم با وردنه خمیر را صاف می کنیم دقت کنید که در دستور غذای خاچاپوری امروز ما حالت بیضی خمیر بایستی رعایت بشود.
حالا مخلوط پنیر، شیر و نمک را در فاصله یک یا دو سانتی لبه های خمیر قرار بدهید حالا لبه های خمیر را روی پنیر برگردانید انتهای خمیر را هم به این صورت ببندید.
به اینصورت کف سینی را مقداری چرب کنید حالا خمیر را روی سینی قرار می دهید حالا باقیمانده ترکیب پنیرها و شیر را روی سطح داخلی خاچاپوری قرار می دهید. خاچاپوری به مدت حدودا ۱۵ دقیقه برای اولین بار در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدهید. پس از پایان این زمان خاچاپوری را از فر خارج کنید حالا تخم مرغ را بشکنید به همین روش به سادگی زرده را از سفیده کاملا جدا کنید و زرده را در مرکز خاچاپوری قرار دهید و بعد به وسیله یک قلمو کاملا به لبه های خاچاپوری آغشته کنید.
پخت را مجددا تا ۱۰تا تا ۱۵ دقیقه با همان دما ادامه بدهید این هم از خاچاپوری امروز ما، غذای گرجی ما نان و پنیر گرجی ما به نام خاچاپوری آماده شد که دستورالعمل های بسیار متفاوتی دارد که گاها به صورت گرد یا بیضی بدون تخم مرغ یا با تخم مرغ مثل دستور غذایی امروزمان وجود دارد.
نظرات کاربران