اصغر لطفی 338 روز پیش 5 دقیقه
بازدید 1836 بدون دیدگاه

طرز تهیه آش گوجه

 
آش گوجه یا (با ما دور آشی) یکی از آش های سنتی خوشمزه و پر طرفدار تبریزی است. آش گوجه انواع مختلفی دارد و در هر شهری به یک نام خوانده می شود. مواد مهم آن برنج، گوجه فرنگی و آبغوره است. اما در شهر ها ی دیگر از انواع حبوبات در تهیه این آش استفاده می کنند.
 

مواد لازم

 
سبزی آش: ۲۰۰ گرم
برنج: ۲۰۰ گرم
لپه خیس خورده: ۱۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۱۰۰ گرم
پیاز داغ: به میزان لازم
نعنا خشک: ۵۰ گرم
زرد چوبه: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به میزان لازم
پیاز: ۱۵۰ گرم
سیر: ۲ الی ۳ عدد
آبغوره: ۵۰ گرم
پوره گوجه: ۵۰۰ گرم
ماست: به جهت تزیین

 

دستور پخت 

 
اولین قدم درست کردن آش امروزمان تفت دادن پیاز و بار گذاشتن آش است. کار را با پیاز شروع می کنیم از وسط به دو نیم تقسیم می کنیم و خرد کردن را شروع می کنیم در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید روغن که داغ شد پیاز را اضافه می کنیم سریعا هم می زنیم کنترل حرارت می کنیم تا پخت یکنواخت تری را داشته باشد.
 حدودا ۵ یا ۶ دقیقه از پخت پیاز گذشت سیر را به صورت رنده شده اضافه می کنیم لپه ای را که از قبل با آب خیسانده بودیم را آبکشی می کنیم و بلافاصله به مخلوط پیاز و سیر اضافه می کنیم حالا لپه هم بایستی مقداری تفت بخورد حالا مقداری زرد چوبه اضافه می کنیم تفت دادن را ادامه می دهیم و با اینکار اصطلاحا خامی زرد چوبه گرفته می شه حالا حدودا یک و نیم لیتر آب داغ اضافه می شود حرارت را به صورت ملایم تغییر بدهید و پخت را حدودا تا ۴۵ دقیقه ادامه بدهید.
 لپه ها به پخت ۷۰ یا ۸۰ درصد رسیده که نوبت به اضافه کردن برنج می رسد خوب البته لپه و برنج تقریبا پخته شده حالا نوبت به اضافه کردن سبزی آش و البته مزه دار کردن آن می رسد حالا سبزی آش خرد شده را اضافه می کنیم مجددا با حرارت ملایم درب را قرار دهید برویم مراحل بعدی در این فاصله کوتاه یک تابه کوچک را انتخاب کنید.
 مقداری روغن بریزید رب را به آن انتقال دهید و شروع کنید به تفت دادن نوبت به اضافه کردن گوجه رنده شده می رسه حالا حرارت را افزایش می دهیم هم بزنید تا به غلظت کافی برسه و آب اضافه گوجه تبخیر بشود حالا مخلوط رب و گوجه رنده شده را به غلظت رسیده به آش اضافه می کنیم .
برای تنظیم مزه آش از نمک شروع می کنیم و بعد فلفل سیاه بعد از یک همزدن مختصر آبغوره را آرام آرام اضافه می کنیم از قبل مقداری پیاز داغ داشتم که در این مرحله اضافه می کنم شک نکنید که به شدت باعث خوشمزه تر شدن آش می شود در این فاصله کوتاه یک تابه کوچک بردارید روغن بریزید به محض داغ شدن روغن نعنا خشک را اضافه کنید دقت کنید برای درست کردن نعنا داغ بایستی حرارت را خیلی خیلی کم کنید و مداوم هم بزنید کنترل کنید که سیاه نشود.
 نعنا داغ آماده شده را اضافه می کنیم بعد از حدود ۵ تا ۶ دقیقه آش ما کاملا آماده خواهد شد برای تزئین یا گارنیش آش مان از مقداری پیاز داغ استفاده می کنیم من بنا به سلیقه خودم مقداری ماست برای گارنیش استفاده می کنم مقداری هم نعنا داغ و یک تک برگ نعنا پایان بخش کار امروز ما هست آش گوجه ما آماده شد.   
 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *