علی رجبی 516 روز پیش
بازدید 2349 بدون دیدگاه

دستور بخت سماق پلو

 

سماق پلو از غذاهای محلی کشور عزیزمان ایران است. سماق پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی می باشد که اصالت اردبیلی دارد و بطور خاص برای شهر نمین ۲۵ کیلومتری اردبیل است. و به دلیل خواص بسیاری که سماق دارد، محبوب واقع شده است.

موارد لازم :

برنج: ۴۰۰ گرم

سماق: ۸۰ گرم

مرغ چرخ کرده: ۲۰۰ گرم

آرد: ۱ الی ۲ قاشق

تفاله پیاز: ۵۰ گرم

فلفل قرمز و پودر سیر: ۱ قاشق چایخوری

پودر دارچین: یک قاشق چایخوری

سیر: به مقدار لازم

دستور پخت :

برنج را از قبل خیسانده ایم اصطلاحا، آب را روی اجاق جوش بیارید برویم برای کار امروزمان. آب به جوش آمده یک مقدار روغن بریزید یک کوچولو هم نمک، آب برنج خیسانده را دور بریزید و برنج را به آب جوش اضافه کنید مختصر و البته به آرامی برنج را هم بزنید بعد از اینکه برنج به اندازه کافی جوش خورد روی آن یک مقدار نرم شد داخل آن هنوز حالت سفیدی را دارد یعنی وقت آبکش کردن آن، در این مرحله یک مقدار شوک آب سرد داده می شود و اصطلاحا داریم پخت را متوقف می کنیم.

بخش اول کارمان را تمام کردیم برویم در این فاصله مرغ چرخ کرده را آماده و البته مزه دار کنیم. آرد را اضافه می کنیم که چسبندگی خوبی به بافت مرغ چرخ کرده بدهیم الان وقت مزه دار کردن و البته بو زوخم گرفتن مرغ چرخ کرده است با چی؟ با ادویه ها، ترکیب بی نظیر دارچین، پودر سیر و فلفل قرمز وقت آن است که تفاله پیاز را هم اضافه کنیم نمک اضافه شد وقت ورز دادن است. اگر احساس کردید میزان چسبندگی بافت گوشت شما کم است یک کوچولو آرد مجددا به آن اضافه کنید و ورز دادن را ادامه بدهید.

کف هر دو دست را به این صورت چرب کنید چانه هایی به سایز گردو از خمیر گوشت جدا کنید این کار را چند باری تکرار کنید و استحکام بافت گوشت را افزایش دهید بعد آن را به شکل توپی فرم بدهید.

حالا یک تابه مناسب انتخاب کنید و آن را روی حرارت بگذارید مقدار کمی روغن داخل تابه بریزید و گوشت های قلقلی را به تابه انتقال بدهید یک طرف گوشت ها که تغییر رنگ پیدا کرد آن را سریعا برگردانید یکی از نکات غذای امروز ما این است که توپ های مرغ را در حدی پخت کنیم که مقداری داخل آن خام باقی بماند.

قابلمه بزرگ را مجددا روی حرارت بگذارید مقداری روغن بریزید کف قابلمه به اندازه ای که تقریبا کف قابلمه پر بشود برنج بریزید چند تا از گوشت های قلقلی را روی سطح برنج بچینید حالا وقت آن است که نقش اول این پلورا اضافه کنید یعنی سماق، مجددا یک لایه برنج و باز هم بلافاصله سماق چند تا از این گوشت های قلقلی را دوباره اضافه می کنم و این مراحل را چندین مرتبه دیگر تکرار کنید.

یکی از ترفندهای خوشمزه تر شدن سماق پلوی امروز ما استفاده از سیر است چطوری؟ با هم می بینیم. چند حبه سیر را به این صورت از بوته اصلی جدا کنید و روی سطح پلو چیدمان کنید در این مرحله از این دم کنی استفاده می کنم عین قدیم ها تا برنج من بهتر دم بشود.

در دقایق پایانی برای خوشمزه تر شدن پلویتان روغن باقی مانده از سرخ شدن گوشت قلقلی ها را بایستی اضافه کنید روغن را که اضافه کردید از لبه ها پلو را به سمت بالا بیارید و یک کوچولو هم بزنید ظرف مورد علاقه تان را انتخاب کنید و پلو را داخل آن بکشید. در آخر یک مقدار دیگر سماق روی پلو می ریزیم مقداری پیاز داغ که از قبل آن را آماده کردم پایان بخش کار امروز ما است.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *