اصغر لطفی 732 روز پیش
بازدید 3560 بدون دیدگاه

طرز تهیه آش چغندر و انار

آش چغندر و انار یکی دیگر از انواع غذاهای محلی مرسوم در کشور ایران است. همانطور که از نام این آش پیداست یکی از مهمترین مواد مورد استفاده در این آش انار دون شده یا رب انار است. انار یکی از میوه های خوشمزه پاییزی است که علاوه بر مصرف خام آن می توان در پخت انواع غذاها و آش ها استفاده کرد.

مواد لازم

نخود پخته شده: ۱۵۰ گرم
نعنا خشک: ۳ قاشق غذاخوری
پیاز داغ: ۱۲۰ گرم
چغندر پوست کنده: ۳۵۰ الی ۴۰۰ گرم
لوبیای پخته: ۱۵۰ گرم
برنج: ۳۵۰ گرم
انار دانه شده: ۱۵۰ گرم
سیر خرد شده: ۵۰ گرم
کشک: ۶۰ الی ۷۰ گرم
آب مرغ: ۲ لیتر
سبزی آش: ۴۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

دستور پخت

فرصت را از دست نمی دهیم و پختن برنج آشپزی امروزمان را شروع می کنیم آب قلم یا استاک مرغ یا گوشت را به قابلمه مناسب انتقال بدید روی حرارت بگذارید آب که به جوش آمد برنج از قبل خیسانده شده را اضافه می کنیم بنا به سلیقه تون می توانید از برنج نیمه دانه هم استفاده کنید درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید به پخت ۷۰ یا ۸۰ درصد برسد در فاصله ای که برنج آماده می شود چغندرها را رنده می کنید و خوب برنج ها تقریبا آماده و نرم شدن حالا بایستی چغندرهای رنده شده را اضافه کنید.
مختصر هم می زنید و دو مرتبه درب قابلمه را قرار می دهیم حالا وقتش که سبزی ها رو خرد کنیم و به آش اضافه کنید شما در این دستور می توانید از تره، جعفری، گشنیز و البته اسفناج یا برگ چغندر استفاده کنید.
سبزی خرد شده را به قابلمه پایه آش انتقال بدید مواد را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم آرام آرام سبزی ها تغییر رنگ بدهند پس درب قابلمه را می گذاریم حدودا ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان لازم داریم تا پخت را ادامه بدهیم.
خوب آش ما تقریبا آماده شده و نوبت به اضافه کردن حبوبات پیش پخت است خوب نخود اضافه شد و شما بنا به سلیقه تون می توانید از لوبیای قرمز یا چیتی هم استفاده کنید الان وقتش که نمک وادویه ها را هم اضافه کنیم و تنظیم بشه در ادامه پیاز داغی را که از قبل آماده کردیم اضافه می کنیم که فوق العاده می تواند به خوش طعم شدن آش شما کمک کند.
در این مرحله به دو تا تابه به صورت همزمان نیاز داریم حالا در هر دو مقداری روغن بریزید در تابه کوچک تر زردچوبه را اضافه کنید یک مقدار که تغییر رنگ پیدا کرد نوبت به نعنا خشک می رسه دائما هم بزنید و حرارت را کنترل کنید تا نعنا سیاه نشود وقتش که سیر را هم به تابه کناری اضافه کنید و بعد هر دو یعنی نعنا داغ و سیر داغ را به آش انتقال می دهیم.
مرحله افزودن خوشمزه دوست داشتنی یعنی این انار می رسد به دقایق پایانی آماده شدن آش رسیدیم حالا وقتش کشک رقیق شده با آب را آرام آرام اضافه کنید.
یک ظرف خوشگل سنتی انتخاب کنید و آش را به آن انتقال دهید تزیین را با یک مقدار کشک رقیق شده شروع می کنیم مقداری نعنا داغ و در ادامه پیاز داغ، نوبت به سیر داغ می رسه و مقداری برگ جعفری پایان بخش کار امروز ما است.
آش چغندر و انار ما آماده شده که دستور العمل بسیار متفاوتی در رابطه با این آش وجود دارد که شما می توانید کلا کشک و حذف کنید می توانید برای بالانس کردن و ایجاد طعم ترش، شیرین و یا ملس از انواع سرکه و شکر هم استفاده کنید گاها دیده می شه در این آش از سماق هم استفاده می کنند که می تواند فوق العاده طعم را تغییر دهد

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *